Week van de Circulaire Economie 2022

Van 7/m 14 februari vond de Week van de Circulaire Economie plaats. Route Circulair trapte de week af en C-Bèta als circulaire hotspot van de week.

Tags Duurzaamheid Circulariteit
Auteur
Afra Hendriks

De Week van de Circulaire Economie

Van 7 t/m 14 februari vond de Week van de Circulaire Economie plaats. De plek om te zien hoe het staat met de circulaire transitie in Nederland. De week werd afgetrapt met de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het thema ‘’Allemaal Circulair!’’ richtte zich op de nodige systeemveranderingen en welke aanpassingen daarvoor nodig zijn. Met een inspirerend programma van 39 deelsessies, de bekendmaking van circular hero’s en C-Bèta als circulaire hotspot van de week. Powered by Meaning richtte haar deelsessies deze week op het informeren, samenbrengen van partijen en het geven van concrete handvatten. Interessant waren de lessen van Victoria Knoop en Guido Braam van Route Circulair die de whitepaper presenteerden over de geleerde lessen van 30+ circulaire pioniers. Zij adviseren bedrijven en brengen in kaart waar zij staan op het gebied van circulariteit met behulp van een volwassenheidsmeting. Met als doel geïnteresseerden in de circulaire economie handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan met circulariteit.

Van concrete handvatten, naar informatie en inzichten die nodig zijn voor systeemveranderingen. Powered by Meaning was aanwezig in samenwerking met de ROM Utrecht Region in een deelsessie voor de presentatie van de film ‘Scale ups in bouwend Nederland’.

Nederland mooier maken met circulaire superplinten

Met Buildings That Matter wordt er door Nederland heen gewerkt aan het levendig maken van binnensteden. Levendige binnensteden waarin we bewoners betrekken bij de inrichting, het bouwen van communities waar waardevolle events worden georganiseerd en het multifunctioneel maken van ruimtes om leegstand te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn C-Bèta, de Social Impact Factory en Buitenplaats Maartensdijk. Partnerships staan hierin centraal, want we moeten het ook samen doen. Mooie projecten die eraan komen? De realisatie van het circulair paviljoen bij de Floriade in samenwerking met Stichting Circuloco, de herontwikkeling van VDMA in centrum Eindhoven met Being Development en de samenwerking met PROVADA. Als grootste vastgoedbeurs van Nederland zijn zij op een circulaire reis. Wij ondersteunen die reis, halen mooie voorbeelden op uit de sector. En voor ieder die mee wil luisteren is er naar aanloop van de beurs een mooie podcast reeks, waarin circulaire pioniers worden geïnterviewd over hun ondernemende verhalen!

Bekijk hier de live sessie van ''Scale ups in bouwend Nederland'' in samenwerking met Route Circulair en de ROM Utrecht Region.

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.