Circular@Scale lanceert documentaire ''Scale-ups in bouwend Nederland''

Circular@Scale lanceert de documentaire ''Scale-ups in bouwend Nederland''. Een film over de pioniers in de bouw- en vastgoedsector die met hun innovatieve oplossingen deze industrie circulair willen maken. Niet eerder kregen scale-ups binnen de sector zo’n groot podium.

Tags Circulariteit Vastgoed
Auteur
Afra Hendriks

Deze week lanceerde de documentaire ‘’Scale-ups in bouwend Nederland’’ op de PROVADA. Een film over de pioniers in de bouw- en vastgoedsector die met hun innovatieve oplossingen deze industrie circulair willen maken. Niet eerder kregen scale-ups binnen de sector zo’n groot podium. De film maakt onderdeel uit van het Circular@Scale project, een initiatief van Powered by Meaning en ScaleUpNation, gefinancierd door Goldschmeding Foundation, Invest-NL en InnovationQuarter.

De standhouders van PROVADA stonden afgelopen dagen tijdens de grootste vastgoedbeurs van Nederland weer klaar om te netwerken en samen de trends te bespreken. Hoe opvallender de stand hoe beter, en de één nog hoger dan de ander. Het thema duurzaamheid was duidelijk: veel groen, planten bij de stand en slogans over een duurzame toekomst. Het ziet er heel hoopvol uit, zou dan toch een van de meest vervuilende sectoren haar omslag maken?

PROVADA laat zoals veel andere beurzen een grote voetafdruk achter en wil daar verandering in brengen. Dit jaar stond daarom circulariteit in de aandacht met podium Studio Circulair waar Circular@Scale en Gideon Building Transition Tribes ondernemers en standhouders samenbrachten met oplossingen voor de toekomst van de gebouwde omgeving.

De stand trok veel aandacht van deelnemers op de PROVADA voor de documentaire van Circular@Scale. Een tweejarig programma waarvoor een groep scale-ups werd geselecteerd met innovatieve, circulaire oplossingen voor de bouwsector. Het doel van het programma is om deze scale-ups te helpen met groeien, niet alleen door 1-op-1 begeleiding maar ook door actieve matchmaking met opdrachtgevers van circulaire landmark projecten. De documentaire vertelt het verhaal van de wijze waarop de verschillende scale-ups barrières overkomen en de kansen die zij aangrijpen om de sector te verbeteren. Het is voor het eerst dat aandacht wordt gegeven aan scale-ups in de bouw. De documentaire laat hun uitdagingen zien en welke innovaties zij bieden aan de sector.

Een aantal van deze scale-ups zijn ook zelf aanwezig bij PROVADA waaronder PHYSEE. CEO Ferdinand Grapperhaus Jr. over de documentaire: “Belang van de documentaire is groot, ook omdat deze laat zien dat scale-ups zichzelf doorontwikkelen en steeds schaalbaardere oplossingen van hoge kwaliteit leveren. Als de bouw dat leert, dan groeit het nodige vertrouwen.”

Om de transitie naar een circulaire economie te realiseren, is het juist heel belangrijk dat partijen elkaar kunnen vinden. Hiervoor slaan Circular@Scale en Gideon’s Tribe de handen ineen om ervoor te zorgen dat het gesprek wordt opgezet en de verbinding wordt gelegd tussen de scale-ups en de bedrijven bij de PROVADA.

Stand Studio Circulair bood daardoor deze editie van PROVADA een perspectief voor de sector over hoe hedendaagse woningen in de toekomst flexibel, zelfvoorzienend en recyclebaar kunnen worden.

Een mooie ambitie, die als het aan de organisatoren van Circular@Scale en Gideon ligt, snel een toekomst krijgt. Een toekomst waarin de Nederlandse vastgoed- en bouwsector innovatief en circulair is.  En dat dit ook voor de stands op de PROVADA geldt. Voor deze editie is een eerste stap vooruit gemaakt. En hopen we dat een aantal van de PROVADA-stands volgend jaar opnieuw worden gebruikt in plaats van gesloopt en weggegooid.

De documentaire is nu online te bekijken:

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.