De circulaire herontwikkeling van C-Bèta

De herontwikkeling van C-Bèta is onderdeel van de strategie om van Schiphol Trade Park het meest innovatieve en duurzame werkmilieu te maken. De herontwikkeling ging in samenwerking met SADC.

Tags Vergaderlocaties Ontwikkeling Circulariteit Vastgoed
Auteur
Afra Hendriks

Van Hoeve naar circulaire hotspot

C-Bèta zelf is nog jong maar de plek, voormalig Hoeve de Vogel, kent al een lange geschiedenis. Hoeve de Vogel stamt uit 1855 en heeft door de jaren heen dienst gedaan als landbouwloods, zorgboerderij en een korte periode als onderzoekslocatie voor verschillende Nederlandse universiteiten. Sinds 2018 staan op C-Bèta het werken aan, experimenteren met en delen van
kennis over circulaire gebiedsontwikkeling centraal.

C-Bèta bestaat uit een circulair gerenoveerde schuur die als expositie- en evenementenlocatie wordt gebruikt, een voorhuis waar flexwerkplekken worden aangeboden, een kleine en grote loods waar circulaire bedrijven zich kunnen vestigen, en een omliggende kavel van totaal circa 2 hectare waar de ruimte wordt geboden aan circulaire experimenten.

De focus van C-Bèta ligt op de uitdagingen van de toekomst

Hoe combineer je een steeds drukkere en dynamische omgeving met duurzame groei? Samen met onze community proberen wij oplossingen voor deze uitdagingen te vinden. Vraagstukken over het duurzaam functioneren van gebouw en gebied uit de regio proberen we in en met de regio op te lossen.

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.