GSES realiseert universeel duurzaamheidslabel relatiegeschenken voor Clipper Interall

Rotterdam. Clipper Interall investeert in duidelijkheid over duurzaamheid. Daarvoor gaat de importeur en leverancier van relatiegeschenken en promotionele producten samenwerken met GSES, het Global Sustainable Enterprise System.

Tags Ontwikkeling Duurzaamheid Netwerk
Auteur
Afra Hendriks
Clipper Interall streeft ernaar om promotionele producten te leveren met een minimale negatieve impact op het milieu. Die producten worden geproduceerd volgens strenge ethische normen, en voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsstandaarden. Dankzij de samenwerking met GSES kunnenw e onze collectie onafhankelijk laten beoordelen op duurzaamheid, aan de hand van deze voor ons belangrijke peilers.
Ruben van 't Loo, Directeur Clipper Interall

GSES verwelkomde de afgeloopen tijd al grote retailers zoals Wibra en Xenos. De komst van Clipper Interall is een geweldige toevoeging in de zakelijke markt voor het bedrijf. Net als veel retailers merkt Clipper Interall dat klanten steeds meer waarde hechten aan duurzaam geproduceerde promotionele producten, dus ik ben trots dat we daarin kunnen ondersteunen.

GSES is trots op de nieuwe samenwerking. Het is de eerste grote importeur van leverancier van promotionele producten die kiest voor onze duurzaamheidsstandaard.
Kelly Ruigrok, CEO GSES Systems

Dankzij de samenwerking tussen Clipper Interall en GSES kunnen (zakelijke) klanten bij de producten in één oogopslag zien hoe duurzaam het relatiegeschenk is. Clipper Interall is de eerste grote importeur en leverancier van promotionele producten die deze informatie op basis van de universele GSES duurzaamheidsstandaard beschikbaar maakt. GSES is onafhankelijk platform dat niet alleen meer dan 500 bestaande keurmerken vertaalt naar een universele duurzaamheidsstandaard maar ook organisaties en producten zonder keurmerk de mogelijkheid biedt om hun duurzame prestaties te meten. Om de integriteit van data te waarborgen (‘anti greenwashing’) werkt GSES samen met een netwerk van officieel erkende Certificerende Instelling die de door een organisatie aangeleverde ‘bewijslast’ voor duurzame claims controleren en beoordelen middels audits.

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.