GSES brengt duurzaamheid producten Wibra in kaart

Ook Wibra verduurzaamt met duurzaamheidsrating GSES. Een systeem dat de duurzaamheid van producten inzichtelijk en transparant maakt voor haar klanten.

Tags Ontwikkeling Duurzaamheid Netwerk
Auteur
Afra Hendriks

Wibra maakt haar supply chain en organisatie transparant met de internationale duurzaamheidsrating van GSES, het Global Sustainable Enterprise System. Dit systeem brengt honderden duurzaamheidslabels en -normen samen in één universele beoordeling voor fabrikanten, leveranciers en (eind)gebruikers. De overkoepelende standaard meet op organisatie en op product niveau middels de Nature Impact Rating. Het GSES en de Nature Impact Rating wordt onderdeel van het Welbewust-programma van Wibra, waarmee de retailer duurzaamheid, betaalbaarheid en transparantie dichter bij elkaar brengt.

We zijn trots op deze nieuwe samenwerking met Wibra. We merken dat we waarde bieden voor de branche. Wibra wil graag klanten meer duidelijkheid verschaffen over hoe ook budget klanten 'veilig' en geïnformeerd kunnen winkelen.
Kelly Ruigrok, CEO GSES

Online en offline 
Wibra zal de standaard van GSES voor duurzaamheid zowel online als offline introduceren. Dat betekent dat klanten in één oogopslag kunnen gaan zien hoe duurzaam de producten uit het assortiment zijn vanaf begin 2023, zowel in de winkels als op de webshop.

Welbewust met elkaar
Wibra kijkt zowel naar deze generatie als de volgende. Door samen te werken met agenten, leveranciers, personeel, klanten en andere specialisten is Wibra bezig om een zo groot mogelijke duurzame impact te maken. Die samenwerking staan centraal bij GSES. Met één internationale duurzaamheidsstandaard voor meer dan 110 landen maakt het bedrijf wereldwijd impact.

Bij Wibra werken we met ons Welbewust-programma hard aan verduurzaming. Dat lukt niet van de één op andere dag. Door telkens nieuwe stappen te zetten brengen we betaalbaarheid en duurzaamheid dichter bij elkaar. Daarbij vinden wij transparantie erg belangrijk. Duurzaamheid is een complex thema en we willen het graag goed doen. Eerlijk zijn naar de klant over wat er goed gaat en waar de verbeterpunten liggen. Het gaat om transparantie en het gevoel van de klant dat hij/zij welbewust bij ons kan winkelen. De duurzaamheidsrating van GSES past goed bij onze doelstellingen voor eerlijke en veilige productie van duurzame producten én een kleinere footprint.
Wibra

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.