Op bezoek bij Outside Inc. en WorldStartup

Tijdens een bezoek aan Den Haag bezoeken we de Outside Inc. en WorldStartup, onderdeel van de Powered by Meaning Group. En geven een kijkje achter de schermen.

Tags SDG's Netwerk
Auteur
Afra Hendriks

Maak kennis met Outside Inc. en WorldStartup.

Twee ondernemingen die bedrijven en startups helpen om hun positieve impact te vergroten. Outside Inc. (onderdeel van WorldStartup) doet dit door middel van innovatie programma's/sprints die bedrijven helpen de omslag te maken naar een meer impactvolle business. En WorldStartup ondersteunt startups die impact willen maken om te starten en te groeien. Dit doen ze met een team van experts die vanuit ervaring de ondernemers verder helpen.

The Hague Tech

Beiden zijn ze gevestigd in het The Hague Tech gebouw. Bij binnenkomst kijk je je ogen uit, niet alleen vanwege de vele verschillende ondernemers die er zitten en (samen)werken aan het maken van impact, maar ook de creatieve inrichting die uitnodigt tot inspirerende ideeën.

Als je gemotiveerd bent om impact te maken dan is dit de plek. De collega’s van de twee ondernemingen zijn professionals en hebben samen veel kennis waardoor elke startup of bedrijf al snel geholpen is. Hier is de omslag naar impact zo gemaakt.

Het up-to-date blijven op het gebied van kennis is voor hun belangrijk. Outside Inc. en WorldStartup organiseren daarom in de zomer elke week een ‘Summer School’ voor en door collega’s. Een inspiratiesessie waarin een collega vertelt over hun ervaring of best practice. Deze week stond de ‘Summer School’ in het teken van impact maken en meten.

Collega’s gingen met elkaar het gesprek aan over de impact die ze willen maken als bedrijf en hoe dit gemeten kan worden. Voor WorldStartup, als bedrijf, is impact het investeren in startups die werken aan een betere en duurzame wereld. Ze selecteren op basis van de beoogde sociale en/of duurzame doelstellingen die een startup heeft.

Naast bedrijfsimpact hebben individuele werknemers ook hun eigen doelstelling om positieve impact te maken. Deze vorm is persoonlijk en vaak ook functieafhankelijk. Zo is bijvoorbeeld voor Ellen Cammans (officemanager) impact maken het creëren van werkgeluk op de werkvloer.

De Summer School sessie zorgde niet alleen voor inspiratie maar ook voor een moment van evaluatie. Duidelijk voor beide ondernemingen was dat impact in alle onderdelen van het werk moet terugkomen, van het persoonlijke ontwikkelplan tot gesprekken met stakeholders. Ook is voor iedereen het meten van impact belangrijk. Hierdoor krijg je inzicht in het resultaat van je inspanningen als bedrijf, maar ben je ook beter in staat om jouw impact te managen en verbeteringen door te voeren.

What gets measured gets managed

Geïnspireerd?

Ga dan eens kijken bij The Hague Tech en maak kennis met Alwin Veldboom, Mathijs Koper, Meemee Ploem, Gerrit Jan van 't Veen, Aditya Putta, Huub Edelman, Sergey Gridin

Outside Inc. en WorldStartup zijn onderdeel van Powered by Meaning. Samen maken we meer impact en helpen we anderen hun positieve impact te vergroten.

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.