World Startup Factory eerste investeerder in Europa die B-CORP certificaat ontvangt

World Startup Factory ontvangt vandaag op ImpactFest, het certificaat van B Corp.

Tags B-Corp Investeren
Auteur
Afra Hendriks

B Corp Certificaat op ImpactFest

World Startup Factory is verheugd om vandaag op ImpactFest, Europa's grootste impact meetup waar goed doen en zakendoen samenkomen, aan te kondigen dat het bedrijf de B Corp™ certificering heeft behaald. Een teken van vertrouwen dat haar ambitie erkent om verder te gaan dan winst en zinvol ondernemerschap in het hart van haar bedrijfsstrategie te plaatsen.  

Een community: business for good

Hiermee sluit World Startup Factory zich aan bij andere gecertificeerde B Corporations zoals Tony's Chocolonely, Triodos, en Patagonia. World Startup Factory is nu de eerste early-stage investeerder en startup accelerator die gecertificeerd is in Europa. Een belangrijke prestatie in een tijd waarin nieuwe zinvolle bedrijfsoplossingen en ondernemerschap nodig zijn om de wereldwijde uitdagingen aan te pakken waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Door deel uit te maken van de B Corp™ gemeenschap wil World Startup Factory ook de weg vrijmaken voor startups en andere bedrijven om zich aan te sluiten bij deze wereldwijde gemeenschap die herdefinieert wat het betekent om succesvol te zijn in het bedrijfsleven.

De B Corp Beweging gelooft in vruchtbare samenwerking en onderlinge afhankelijkheid tussen purpose-driven bedrijven. We zijn daarom trots en verheugd om de World Startup Factory te verwelkomen in onze gemeenschap van B Corps en een voorbeeld te stellen voor ondernemingen in een vroeg stadium
Hubertine Roessingh, Co-Executive Director of B Lab® Europe

Nieuwe onderneming voor positieve verandering

World Startup Factory investeert in jonge technologische bedrijven op het gebied van energie, gezondheid, duurzame steden en agrifood. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf 45 teams van over de hele wereld aangetrokken om hen te helpen een bloeiend internationaal bedrijf op te bouwen. Met het hoofdkantoor in Europa's leidende impact ecosysteem Den Haag, Nederland (Impact City), breidt het bedrijf nu zijn internationale netwerk uit met kantoren in Azië, Afrika en de VS, met als doel 300 nieuwe startups in hun portfolio te hebben tegen het einde van 2022.

Ik sloot me in 2017 samen met mijn medeoprichter aan bij het World Startup Factory-programma. Het was van cruciaal belang aan het begin van onze reis om een partner te hebben die de visie om duurzame waardeketens op te bouwen via transparantie en traceerbaarheid omarmde - die geloofde dat blockchain de spil zou zijn in het creëren van een eerlijk gedemocratiseerd ecosysteem en die de unieke capaciteiten van mijn team erkende. Zelfs nu, meer dan twee jaar na deelname aan het acceleratieprogramma, zijn de mensen van World Startup Factory echte mede-ondernemers die ons helpen om onze impact te bereiken.
Ayon Hazra, founder of portfolio company AcreCX

Waarom zijn jullie een B Corp geworden?

Vanaf het begin heeft de World Startup Factory als doel bij te dragen aan het realiseren van de VN Sustainable Development Goals door impactgedreven ondernemers te ondersteunen met kapitaal, netwerken en expertise. De beslissing om te streven naar een B Corp™ Certificering maakt deel uit van hun ambitie om Europa's meest gevraagde partner te zijn voor impactgedreven oprichters die de validatie en ontwikkeling van hun bedrijfsoplossing voor een maatschappelijke uitdaging willen versnellen.

We hebben ervaren dat het doorlopen van de B Corp™ assessment veel meer is dan alleen het meten van je impact. Het heeft ons geholpen om prioriteiten te stellen voor verbeterpunten, wat ook onze algehele bedrijfsvoering heeft geprofessionaliseerd en duidelijk heeft gemaakt welke stappen er vervolgens genomen moesten worden. Het ondersteunen van impact gedreven startups is natuurlijk de kern van wat we doen, ons verbeterpotentieel ligt aan de medewerkers- en bestuurskant. Deze vooruitgang gaat hand in hand met het worden van een favoriete werkgever en partner om mee te investeren.
Mathijs Koper, oprichter en COO van World Startup Factory

Auteur

Afra Hendriks
Powered by Meaning

Ik combineer mijn passie voor marketing en communicatie met het werken aan een duurzame en circulaire wereld.