Nieuwe directie voor Friends For Brands

Friends For Brands start haar tweede decennium van creatieve impact met een vernieuwde directie.

Tags Netwerk Ontwikkeling
Auteur
Marije Hoogendoorn

Friends For Brands start haar tweede decennium van creatieve impact met een vernieuwde directie.

Na bijna 10 jaar vol mooie opdrachten, onverwachte avonturen en heel veel friendship, vertrekken de twee ‘founding fathers’ van Friends For Brands. Joey Vermijs en Ward Nicolaas hebben besloten dat het voor hen tijd is om een ander pad in te slaan. Dit betekent voor het bureau het einde van een tijdperk – maar óók het begin van een nieuwe. Per 1 november 2022 gaat Friends For Brands verder onder leiding van managing partner Susanne Volder en creative director Natasja Draër.

Van vriendengroep naar gevestigd bureau

Friends For Brands begon in 2013 als samenwerking tussen drie vrienden: Joey, Susanne en Ward. De visie? Merk- en campagnedenken inzetten om de impact van organisaties die de wereld mooier maken te versterken. Joey:“Met onze missie waren we onze tijd ver vooruit. Wat het succes bepaalde is ons gezamenlijke geloof in een ‘eerlijke en sociale’ wereld waar bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten pakken. En hoe mooi is het als wij als merkmakers daar een rol in kunnen spelen.”In 10 jaar tijd is de vriendenclub uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 20 werknemers en een uitgebreid en divers klantenportfolio. Van de Gemeente Rotterdam tot de Nationale Politie, van Kumasi Drinks tot het Bijlmer Parktheater en van Refugee Company tot Innocent. Stuk voor stuk organisaties die maatschappelijke impact maken. Vorig jaar werd Friends for Brands onderdeel van Powered By Meaning, een collectief van 25 bedrijven die aan impactvol ondernemerschap doen. Daarnaast is het Rotterdamse bureau ook al een aantal jaar netwerkpartner van de Amsterdamse Impact Hub.

Door met nieuwe energie

“Susanne is als bevlogen leider altijd een stuwende kracht geweest in het realiseren van de koers en groei van het bureau. En ook Natasja heeft de afgelopen jaren creatief en strategisch een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij samen nóg meer impact gaan maken als Friends For Brands 2.0.”– aldus Ward. Natasja maakte de afgelopen 4 jaar deel uit van het management team van Friends for Brands en was eerder creative director bij het HipHopHuis en jongerenbureau YoungWorks.

Impact voor iedereen

Ook in deze nieuwe fase gaat Friends For Brands door met het beter maken van grote merken en het groter maken van goede merken. Met daarin een nog scherpere focus op inclusiviteit; de wereld moet beter – voor íedereen. Daarnaast gaat de aandacht in de komende periode naar het werkgeluk van de ‘Friends’ zelf. Susanne:“Friends for Brands bestaat dankzij de ‘friends’ die hier samenwerken. Stuk voor stuk mensen die heel goed zijn in hun vak en er bewust voor kiezen om dit in te zetten voor positieve impact. Als die samen op hun best zijn, is het werk voor onze opdrachtgevers dat ook!”

Get in touch!

Fotografie: Rick Arnold

Friends for Brands

Friends for Brands is een Rotterdams creatief bureau dat al meer dan tien jaar haar talenten inzet voor merken die werkelijk relevant zijn voor mensen die echt impact willen maken op een community of een beweging in gang zetten.

Activiteit Marketing en Branding
Powered sinds 2021
Powered until 2023
Plaats Rotterdam
Naar website

Auteur

Marije Hoogendoorn
Powered by Meaning

Het mooie aan een rol als projectmanager vind ik de veelzijdigheid en variatie in acitviteiten. Het liefst zet ik me in voor projecten in de duurzame markt of circulaire economie. Laten we met elkaar de wereld een stukje beter maken!