Route Circulair lanceert reisgids naar een Circulaire Bedrijfsvoering

Door groeiende materiaalschaarste versnelt de transitie naar een circulaire economie. Om dit te ondersteunen lanceert Route Circulair op 4 oktober haar ‘Reisgids naar een Circulaire Bedrijfsvoering’ op de Floriade Expo 2022.

Tags Circulariteit Ontwikkeling
Auteur
Marije Hoogendoorn

Op verschillende organisatorische thema’s zoals circulaire strategievorming, interne cultuurverandering, businessmodellen en financiering, worden uiteenlopende circulaire lessen en do’s & don’ts van opnieuw geïnterviewde pioniers gedeeld. De bundel met whitepapers is na 4 oktober gratis te downloaden op de website van Route Circulair. Hiermee draagt zij bij aan haar missie om 10.000 bedrijven voor 2030 te helpen richting een circulaire bedrijfsvoering.

De 'Reisgids naar een Circulaire Bedrijfsvoering' is ontstaan als vervolgonderzoek op 'Route Circulair'. Dit circulaire managementboek is in 2016 geschreven door Guido Braam, Karen Maas, Dionne Ewen, Helen Toxopeus en Lieke Ossenblok. Zij interviewden toen meer dan 30 circulaire pioniers op het gebied van circulaire strategievorming. Denk hierbij aan koplopers als Interface, Ahrend, DSM, Koninklijke Auping, Fairphone, Coolrec en meer.

Vijf jaar later hebben wij deze koplopers én de circulaire pioniers van nu nogmaals geïnterviewd om te zien waar zij nu staan. Uitkomsten kun je terugvinden in de tien whitepapers die gebundeld de 'Reisgids naar een Circulaire Bedrijfsvoering' vormen. Tevens is de Reisgids gebaseerd op vooraanstaand academisch onderzoek en de laatste nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van beleid, wet- en regelgeving.

Lanceringsevent op de Floriade Expo 2022 in Almere

Het team van Route Circulair kon geen betere plek bedenken voor deze lancering dan op de Floriade Expo 2022 in Almere, de groene stad van de toekomst. De middag die is georganiseerd rondom de lancering staat in het teken van ‘Wet, Winst en Innovatie: Wat drijft circulair ondernemen anno 2022’. 

Tijdens het evenement bereid Route Circulair aanwezige organisaties voor op de ontwikkelingen van de circulaire economie anno 2022 en leggen ze de link met het behalen van klimaatdoelstellingen. Het doel van het evenement is om deelnemers te helpen met het balanceren van (1) circulaire innovativiteit met (2) duurzame verdienmodellen én (3) compliance met betrekking tot nieuwe circulaire wet- en regelgeving. Sprekers en pioniers uit het bedrijfsleven vertellen over ambities, ervaringen en innovaties op het gebied van circulaire bedrijfsvoering. 

Nu te downloaden!

De reisgids is vanaf woensdag 4 oktober voor iedereen gratis te downloaden op de website van Route Circulair.

Whitepaper

Daarnaast heeft Route Circulair een CirculaireVolwassenheidsmeting ontwikkeld voor organisaties die willen weten waar ze staan. Deze meting wordt ingezet als onderdeel van een uitgebreid traject, om inzicht te krijgen in de mate van circulariteit van je bedrijfsvoering en concrete (vervolg)stappen te identificeren. Button

Circulaire Volwassenheidsmeting

Auteur

Marije Hoogendoorn
Powered by Meaning

Het mooie aan een rol als projectmanager vind ik de veelzijdigheid en variatie in acitviteiten. Het liefst zet ik me in voor projecten in de duurzame markt of circulaire economie. Laten we met elkaar de wereld een stukje beter maken!